Nov 6, 2011

Chili-ingefær kylling

Min kæreste lavede denne skønne ret i går. Han mente det er det bedste kylling han har lavet nogensinde, og jeg er helt enig.



Ingredienser (til 4 personer):
  • 3 fed revet hvidløg
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 600 g kyllingefilet
  • 5 spsk. sojasauce
  • 400 g champignon
  • 1 gul og 1 grøn peberfrugt
  • 2 porrer
  • 1 dåse majs
  • 50 g cashewnødder
  • 1 dåse blandede bønner
  • 1 dl sherry
  • 1 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 tsk. Sambal oelek (eller 2 st. finthakket frisk chili eller andet chilisauce uden sukker)
  • 3 dl perlebyg
Sådan gør du:
  1. Mariner kyllingestrimler med 3 spsk. soja, 2 fed revet hvidløg og 2 spsk. revet ingefær. Lad det hele trække i en plasticpose i køleskabet i min. en halv time
  2. Hak nødderne groft. Skyl bønnerne. Rens grøntsagerne og sker i stykker/strimler.
  3. Kog vand til perlebyg efter beskrivelsen på pakken og lad det koge mens du fortsætter.
  4. Tænd oven på 100 grader. Steg de marinerede kyllingestrimler. Tag dem op, når de er gennemstegt og sæt dem i oven, så de bliver varmt.
  5. Svits grøntsager og bønner sammen med 2 spsk. soja, 1 fed revet hvidløg og 1 spsk. revet ingefær. Tilsæt sherry, bouillon og sambal oelek og lad det koge lidt ind. Tilsæt til sidst cashewnødderne og smag til med salt, peber og sambal oelek. Velbekoms!

No comments:

Post a Comment